Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Polderloop

3 april 2016 @ 12:00 - 16:00

41e Eemnesser Polderloop op 3 april a.s.

Op zondag 3 april a.s. wordt voor de 41e keer de Polderloop georganiseerd door de KPJ-afdeling Eemnes. Pater Wijnand van Wegen zal om 13.00 uur aan het begin van de Jong Jaapeweg het startschot lossen voor deze loop. Vanaf 12.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven op De Deel, Wakkerendijk 162 in Eemnes.

Hardlopers hebben de keuze tussen de afstanden van 5, 10 en 15 km. Kinderen tot en met 12 jaar lopen alleen de 5 km. De drie snelsten op elke afstand ontvangen een fraaie beker. Er is ook een beker voor de jongste loper.

Wandelaars kunnen ook meedoen; zij lopen allemaal 5 km. Zij zullen dit jaar opnieuw in het gezelschap zijn van de inmiddels 81-jarige pater Wijnand van Wegen! Hij zal er extra van genieten als er veel wandelaars aan de start verschijnen om hem mee naar de eindstreep te helpen!

Opbrengst voor Friersdale

De opbrengst van deze Polderloop gaat naar het Zuid-Afrikaanse Friersdale, waar pater Van Wegen vele jaren werkzaam was. Naast het inschrijfgeld gaat ook een deel van de baropbrengst van De Deel naar Friersdale. Wie niet meeloopt, kan dus ook iets voor het goede doel doen door de lopers aan te moedigen en een drankje op De Deel te gebruiken. Het geld dat deze Polderloop opbrengt , zal gebruikt worden voor de bouw van twee nieuwe klaslokalen bij de school van Friersdale. De school heeft toestemming gekregen om uit te breiden met een afdeling voor 12 tot en met 15-jarigen en daar zijn nieuwe lokalen voor nodig.

Inschrijfgeld

Deelnemers kunnen inschrijven op De Deel van 12.00 tot 12.45 uur. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 5,– en iedereen, die ouder is betaalt € 7,50. Vanaf 12.00 uur is iedereen welkom op De Deel; ook mensen, die voor de gezelligheid komen en die niet in de benen gaan voor de Polderloop. Nadere informatie is te vinden op de website www.eemnesserpolderloop.nl

Gegevens

Datum:
3 april 2016
Tijd:
12:00 - 16:00
Site:
http://www.eemnesserpolderloop.nl/

Locatie

de Deel
Wakkerendijk 162
Eemnes, Utrecht 3755DG Nederland
+ Google Maps