Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Serious Request 2017

22 december 2017 @ 19:00 - 23 december 2017 @ 22:00

Eemnes komt in actie!

Vrijdag 22 en zaterdag 23 december staat de KPJ geheel in het teken van Serious Request 2017. De opbrengst van Serious Request gaat dit jaar naar de hereniging van families in conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden, zoals in Nigeria en de Democratische Republiek Congo, maar ook na natuurrampen, zoals in Nepal, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. Een onderwerp wat de vrijwilligers van de KPJ natuurlijk erg aanspreekt en ontzettend motiveert om dit weekend tot een ongekend succes te maken!

 

Vrijdag 22 december zal de KPJ haar clubgebouw vanaf 19:00 uur openen voor een benefietborrel met aansluitend een feestavond. Tijdens deze avond gaan wij er alles aan doen om zoveel mogelijk geld op te halen. Uiteraard moet het fantastische eindbedrag ook naar het glazen huis gebracht worden.

 

Vorige editie hadden een aantal enthousiaste KPJers  het idee bedacht om het geld per fiets naar Heerlen te brengen. Dit jaar staat het glazen huis in Apeldoorn en is een gewone fietstocht hen niet ambitieus genoeg. Daarom zullen zij met z’n allen op één fiets gaan, op deze fiets is ruimte voor 17 man. Zij zullen door middel van sponsoring zoveel mogelijk geld proberen op te halen. Met een gemiddelde snelheid van 7 km per uur zullen zij er ongeveer 10 uur over doen om in Apeldoorn aan te komen. Aangezien de meeste fietsers die mee gaan niet veel fietservaring  hebben, zal dit een lange zware dag worden. Kou, wind en regen en andere elementen zullen de KPJers niet tegen houden, op karakter zullen zij dit gaan volbrengen.

Zaterdagochtend rijden de fietsers om 10:00 uur weg en zullen dan worden uitgezwaaid door iedereen die ze steunt of het leuk vindt om er bij te zijn. Als zij na ongeveer 10 uur fietsen aankomen in Apeldoorn, zullen zij worden onthaald door vele Eemnessers/ KPJers die met een touringcar naar Apeldoorn gaan. Daarna zal de cheque worden overhandigd bij het glazen huis.

Gegevens

Begin:
22 december 2017 @ 19:00
Einde:
23 december 2017 @ 22:00

Locatie

Eemnes